Kajsa Bacos sång | Kulturverkets Musikskola
Kajsa Bacos, sång, röstvård och tal


Studier i Antikens Kultur och samhällsliv, Musikvetenskap vid Lunds Universitet, sång vid Musikhögskolorna i Malmö och Wien. Sångpedagogexamen. Specialstudier i sång samt talpedagogik i Stockholm för Ninni Elliot. Fonetik och röstakustik på Sthlms Universitet resp. KTH.

Frilanssångerska i kammar- och kyrkomusikaliska sammanhang i Sverige och Danmark, medverkat i uppsättningar på Skånska Operan, samt hållit röstseminarier och workshops från Kiruna till Trelleborg. Under Kulturår -98 satte hon upp barnoperan Brundibar som spelats i koncentrationslägret Theresienstadt. med en nyskriven rampjäs av Åke Leijonhufvud, som ett pedagogiskt kulturårsprojekt med musik, teater, workshops, föreläsningar, utställning i syfte att arbeta mot främlingsfientlighet, rasism mm. Projektet har hittills gjorts i Halmstad, Laholm, Ängelholm och Örnsköldsvik. Tillsammans med Ole Sand driver hon Kulturverket, en musik- och kulturförening i Halmstad, som fått Halmstad kommuns kulturstipendium. Startat Kulturverkets Musikskola, där hon undervisar i sång. Hon håller också workhops och föredrag i röstens funktion samt arbetar med olika kulturprojekt i kommunen. 2012 fick Kajsa dela Hallandspostens kulturpris med musikern Linnea Ohlsson.

Kajsa har erfarenhet från undervisning på alla nivåer från solosångare till nybörjare med röstproblem och undervisar både i tal och sång.