Kulturfest | Kulturverkets Musikskola

2006-09-09 00:05
Musik som gladde både öra och öga
Välljud.Inramningen till det kammarmusikaliska intermezzot på stadsbiblioteket kunde knappast ha varit bättre. Kajsa Bacos ackompanjeras här av Jolanta Konopnicka Johansson.
Bild: ANDERS ANDERSSON


KULTURFEST
”Med glimten i ögat” kallades programmet i nya biblioteket med start klockan 19. Och nog gjorde det skäl för namnet. De tre musikerna skojade friskt med varandra mellan styckena.

Lättsinnigt kammarmusikaliskt intermezzo var annars rubriken i programhäftet. Musik från olika tidsepoker varvades och bland kompositörerna fanns Chopin, Poulenc, Gerschwin och Schuman.

Arrangör var Kulturverket i Onsjö dit mezzosopranen Kajsa Bacos också är knuten. Hon har tidigare uppträtt med de andra musikerna var för sig och i går var det första gången som de tre framträdde tillsammans.

Violinisten Ulf Carlson var för många år sedan Sveriges yngste konsertmästare när han 23 år gammal anställdes vid Kungliga Operan i Stockholm. Han har också ett förflutet vid nedlagda Hallandsensemblen.

Jolanta Konopnicka Johansson är diplompianist och har konserterat i ett flertal europeiska länder. Hon bor numera i Halmstad och arbetar som pedagog på Sturegymnasiets musiklinje.

Alla tre undervisar på Kulturverkets musikskola. Att de tre trivdes tillsammans på scen kunde konstateras. Den relativt stora publiken verkade också uppskatta det den såg och hörde.

De åhörare som satt på ett podium hade dragit en vinstlott. Från en del platser var översikten inte särskilt bra. Frågan är också hur musikerna uppfattade akustiken som kändes torr.

Annars var det sannerligen inget att klaga på. Framförandet var trevligt och musikerna drivna. Och lokalen, lilla Nissanscenen längst in i biblioteket, är ljuvlig. Där är ljus och rymd och utsikten över Nissan betagande.

INGER SÖDERSTRÖM
035-14 75 40
inger.soderstrom@hallandsposten.se