Kulturpris till Kulturverket | Kulturverkets Musikskola

Kulturpris till Kulturverket

2006-11-16 10:10

ONSJÖ Kajsa Bacos och Ole Sand på Kulturverket i Onsjö blir årets kulturpristagare i Halmstad. – De har kulturyttringar som inte är så kommersiellt gångbara, sådant som inte har så lätt att hitta en scen, motiverar Björn Lind (s), kulturnämndens ordförande.

Formuleringarna ska slipas fram till utdelningen av priset som sker vid kommunfullmäktiges decembersammanträde.

– Det är roligt att kulturnämnden uppskattar det jobb som görs. Det ligger ett stort arbete bakom varje konsert, ofta med internationella artister i världsklass, säger Kajsa Bacos.

Hon och Ole Sand är förstås väldigt glada över att Kulturverket blir uppmärksammat.

– Jag tycker att vi är duktiga på att ordna spännande konserter. Det har varit ett pionjärarbete där vi har prioriterat hög konstnärlig kvalitet.

Kajsa Bacos tycker att de har bra kontakter både med politiker och tjänstemän i kommunen och känner också att de har stöd därifrån.

– Kulturarrangörer kämpar alltid med att få bidragen att räcka.

Utöver arbetet på Kulturverket jobbar Ole Sand som ingenjör på Högskolan. Kajsa Bacos framträder en del som sångerska och är också röstpedagog.

På Kulturverket hålls cirka tio konserter per år.

– Vi försöker att alltid hålla hög kvalitet, ha ett varierat program och ge utrymme för det som inte andra arrangörer i Halmstad gör. Kulturverket är en experimentell musikförening där gränserna tänjs.

INGER SÖDERSTRÖM 035-14 75 40
INGER.SODERSTROM@HALLANDSPOSTEN.SE